Interacció amb els Grups

Quin tenor!!

Estimats lectors:

Encara es continua veient a molts concerts d'havaneres el fenòmen - perquè mai millor dit, és un fenòmen - de Grup d'havaneres "Tenor i companyia".

És dir, que cada peça, cada una d'elles, que interpreta un grup d'aquest tipus és una performance del tenor acompanyat en la llunyania per dues veus en off i uns músics que han d'apretar fort la guitarra i l'acordió perquè se senti la música i es pugui seguir el compàs.

És el cas típic del líder del grup: ell presenta als components del Grup, ell canta més fort que ningú, ell té el pinyol més alt que ningú, ell sap cantar més bé que ningú, ell presenta cada peça, ell explica els acudits, ell fa el calderó més llarg a "Rosó" i ell és l'ànima del grup i sense el qual no existiria el mateix. Aquesta és la sensació que em donen aquests "grans tenors". És clar, que si s'equivoquen amb la lletra o es queden en blanc, la peça s'en va a prendre la fresca.Dic això perquè veig que el concepte continua errat.
Un Grup d'havaneres, per definició és un grup. I com a tal, la música que ha de sortir d'altaveus en fora ha de ser el resultat del treball harmoniós de tot el grup.


Les actuacions pròpies de tenors solistes s'haurien de deixar per a ocasions que ho requereixin, no per a concerts d'havaneres.

Que no, que no és això...

Fixem-nos, sinó, en els bons grups. Algú crida més que els altres?

HABACOMPO
Blog dels vídeos i les lletres de les millors havaneres i boleros

HABAPUBLI
Blog de Publicitat gratuïta per a artistes i grups

NOTICOMPO
Notícies del món de l'havanera

Add to Google

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

I llavors, parlaren ells...