Interacció amb els Grups

"TOT AFINANT LA VELLA GUITARRA", EL NOU LLIBRE D'EN QUIM XENA DEDICAT AL GÈNERE DE L'HAVANERA

Estimats lectors:

Un nou llibre dedicat al GÈNERE D L'HAVANERA  ha vist la llum fa pocs dies al nostre país:

TOT AFINANT LA VELLA GUITARRA
La presentació es fará EL DISSABTE DIA 4 DE DESEMBRE A CA LA RAQUEL, A LES 6 DE LA TARDA . 
Mentratant, ja es pot aconseguir des de casa. 
(Instruccions al final de l'entrada)


"Aprèn a traduir el cant de la mar
en melodies i paraules comprensibles per a aquells
que no són tan afortunats com tu"
Així comença el capítol quinzè del relat d'una vida.
Joaquim Xena i Bachs, Quim Xena, artista polifacètic, músic abans que res, home gros, home gran d'esperit, cor valent i tendre a l'hora, aventurer i sense pèls a la llengua es summergeix dins la pròpia memòria per a fer-nos viure fil parranda el món de l'havanera a Catalunya  des dels seus orígens, des que a Can Batlle es començava de cantar i s'iniciava així la gestació de l'expansió d'aquest extraordinari cant per tot el país.
Amb detalls gairebé fotogràfics ens explica les seves vivències al voltant del gènere, barrejades amb els colors de l'època i estampes de la Calella de fa trenta anys, quan la mar era la mar i quan l'home vivia amb ella i d'ella.
Un llibre imprescindible per a qui vulgui entendre i explicar-se d'on ve i com ha arribat als nostres dies aquest apartat de la música tradicional catalana, tan nostre ja que podriem dir-ne "el nostre cant popular".
En Quim va conèixer i tractar amb molts dels compositors d'havaneres, avui dia venerats per tothom, i grups de renom internacional en els començaments dels seus respectius camins. Ell mateix ha actuat als indrets més emblemàtics i ha pogut rebre el reconeixement del públic a places i escenaris d'arreu.
Crec que el propòsit fonamental d'aquest llibre, tal i com ell mateix em deia un dia, -"..la meva idea es anar introduïnt al lector dins el món de les havaneres tot començant per les meves pròpies vivències"- està àmpliament assolit.
El que no em queda tan clar és que no necessiti d'una segona part, però això ho deixo a la decisió del Quim. A mi la seva lectura  m'ha deixat  un bon regust barrejat amb un xic de ganes de continuació:
" Les havaneres formen part de la vida. Cants sorgits del més pregon de l'esperit, no pas prosaics, sinó poètics, somniadors i de vegades també mariners"
Sia doncs benvingut aquest document viu, viscut, al patrimoni cultural català i que, sens dubte, constitueix un llegat importantíssim pel que fa el nostre estimat gènere.

Gràcies Quim per compartir-ho.


DE VENDA A "LA POLÈMICA" DE PALAFRUGELL, CALELLA, LLAFRANC...

El llibre va acompanyat d'un CD d'havaneres tocades exclusivament amb guitarra per en Quim i es pot adquirir ja al preu de 15  a l'adreça electrònica:   contacte@quimxena.com   on us donarà un número de compte i, un cop pagat, us enviarà el Cd i el llibre per correu certificat a casa vostra O BÉ, CONTRA REEMBORSAMENT A CASA VOSTRA! com us estimeu més.Entrevista feta a en Quim Xena pel diari EL PUNT  el 30 de setembre d'enguany.

“Les havaneres són cançó popular amb vida pròpia”


HABACOMPO
Blog dels vídeos i les lletres de les millors havaneres i boleros

HABAPUBLI
Blog de Publicitat gratuïta per a artistes i grups

Add to Google

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

I llavors, parlaren ells...