Interacció amb els Grups

De l'anonimat artístic de l'havanera

Estimats lectors de


Voldria que reflexionèssiu al voltant d'un pensament que se m'acut necessari.

Tot mirant al Google notícies relacionades amb "cantades d'havaneres" en trobo unes quantes que com a denominador comú tenen tres coses:

1
Les "cantades d'havaneres" (que no "concerts d'havaneres") són una atracció més, com uns inflables o una passada de gegants i capgrossos - bé, en aquest cas potser si que dirien el nom de l'associació cultural pertinent - o unes casetes de fira.

2
Com que les "cantades d'havaneres" són una atracció més d'unes activitats culturals determinades o d'unes festes, no cal dir ni el nom del Grup que porta a terme l'actuació.

3
Com que les "cantades d'havaneres" són una atracció més, l'entrada és gratuïta, no cal pagar per una actuació que, per part de l'organitzador, es pot aconseguir més o menys fàcilment.

Mireu l'anunci que fa el Distrito Municipal de Sant Andreu d'una "Cantada d'havaneres i cremat de rom" el propassat dissabte:


Agenda próximos siete días

Cantada d'havaneres i cremat de rom

Cuándo Fecha:28/11/2009.
Entrada:Libre

Dias dissabte
Horario a les 22:00 h
Precios Entrada Gratuïta
Observaciones Gratuït per a socis, acompanyants i amics

Consideracions pròpies al respecte: (insisteixo en el de "pròpies")

1
No trobo positiu per a ningú que un concert d'havaneres sigui tractat com a qualsevol acte anònim sense cap relevància, tan sols pel fet de què l'havanera és un gènere considerat "menor" per segons qui. No sé si aquest concert estava programat des fèia dies o no, però el cas és que apareix al calendari d'activitats com podria aparèixer una cursa de llits a una Festa Major qualsevol.

2
Evidentment, al tractar-se aquesta actuació de la manera que percebo que es fa, no hi figura ni el nom del Grup, molt menys un xic d'història del mateix i molt menys un bri sobre el gènere. No sé quin Grup és ni tampoc considero que sigui culpa seva la manca de promoció, ni tan sols del propi organitzador que ja està acostumat a fer-ho així, però el que si tinc clar és que no s'hauria de fer tal com es fa.

3
Mentra l'entrada als concerts d'havaneres sigui gratuïta, en totes les seves acepcions, podrem disfrutar d'unes contractacions mediocres en quant a la promoció i divulgació de gènere i Grups- ja no entro en els preus-. És bo que els actes culturals siguin gratuïts i d'aquesta manera arribin a tothom, pero quan l'actor principal de l'esdeveniment cultural sigui realment el protagonista de la pel·licula.

A l'igual que el Districte de Sant Andreu de Barcelona, que repeteixo que no li tiro tota la culpa perquè ni hi deu caure amb això, n'hi ha infinitat de contractants que obren de la mateixa manera.

Em passa pel cap si l'esmena d'aquest anonimat en els concerts d'havaneres no seria feina del propis Grups i de les associacions inherents al gènere.

I ja no parlo de la generació de Drets D'Autor.

HABACOMPO
Blog dels vídeos i les lletres de les millors havaneres i boleros

HABAPUBLI
Blog de Publicitat gratuïta per a artistes i grups del món de l'havanera

Add to Google

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

I llavors, parlaren ells...