Interacció amb els Grups

De la importància de la informàtica dins la música
El treball d'ensenyar i aprendre noves cançons és laboriós. El fet d'haver d'ensenyar i aprendre cada veu -primer la música, després la lletra veu per veu- per separat, per després ajuntar al cap d'un mes o més, polir la interpretació quan encara no se sap la lletra fins al punt de poder prescindir del full on està escrita, la qual cosa redunda en una falta de concentració per a la interpretació, és un treball llarg i amb resultats a vegades, les més, no tan satisfactoris com seria desitjable.
Existeix la solució ideal, contrastada al llarg d'anys d'experiència, que elimina tot aquest tedi i alleugera en pes i temps la tasca d'aprenentatge de peces noves:

LA INFORMÀTICA.

Els editors de partitures ofereixen les eines ideals per dur a terme perfectament els arranjaments, emissió de particel·les per a cada veu i cada instrument i, el més important, la possibilitat d'escoltar l'escrit, de manera que cada corda pot aprendre les notes sense necessitat de que el director dediqui aquest esforç tan notable a ensenyar solfejant la música a cada una de les veus.

El ventall d'avantatges rau en:

- Per part del director, pot dedicar tot l'esforç a elaborar una partitura d'acord amb les característiques dels seus cantants i músics, lliurar la seva part a cadascú i que se l'estudïin a fons per tot seguit posar-la en comú (la llàstima és que no tots els cantants saben solfeig) dedicant ja el temps útil al poliment de la interpretació i la cohesió. Una cosa que funciona molt bé és que els músics treballin pel seu compte fins que les veus estan prou preparades per unir tot en aquell moment; la quantitat de temps que s'estalvia és molt substancial i de l'utilitzat, el 90% ho ha estat en el treball vocal, part més important d'una cançó.

- Per part dels cantants, a banda dels assaigs, tenen la possibilitat d'estudiar exhaustivament la seva part i adonar-se de com aquesta intervé en el total de la partitura, escoltar el resultat final incloent la música i poder així millorar la seva participació personal, doncs sabran entendre molt millor la direcció musical de la peça i l'objectiu del director.

- Per part dels músics, se'ls ofereix la possibilitat d'aprendre ràpida i còmodament la seva part, també com a integrant del total, veient immediatament el caràcter de la peça i possibilitant l'opció d'improvisar i millorar els sols i acompanyaments amb tot aquest temps de marge fins que s'assaja amb les veus.

Resumint, tota la tasca que des d'antany ha vingut fent el director musical d'un grup, es veu ara aliviada i compensada amb escreix a nivell de resultats generals amb la utilització dels editors de partitures. N'hi ha de gratuïts a Internet, fins i tot.

Salut!

HABACOMPO

Blog dels vídeos i les lletres de les millors havaneres i boleros

HABAPUBLI
Blog de Publicitat gratuïta per a artistes i grups

Add to Google

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

I llavors, parlaren ells...