Interacció amb els Grups

El què es veu damunt dels escenaris... 1


Observant el circuit de concerts estiuencs d'havaneres, l'espectador espavilat i expert en audició de les mateixes pot observar un ventall d'actuants bastant variat en funció de la concepció que cadascun d'ells té sobre el gènere. Bàsicament es pot resumir en tres tipus:

1. Actuant que, observat des del pati de butaques (o cadires de l'ajuntament de torn), dóna la sensació de saber estar damunt l'escenari, no s'aparta del micròfon entre estrofa i estrofa (molts actuants, la majoria, quan acaben de cantar una estrofa donen un pas o dos enrere i s'aparten del micro mentre l'acordió evoluciona amb el intermezzo, per després tornar, agafar el micròfon amb una mà, o les dues, com si fos un pol i repetir enèrgicament la tornada), ni es gira a tocar un control de la taula de mescles que té al darrera i, sobretot, entre tema i tema, no perd absolutament la compostura parlant animadament amb el company/a que té al costat, ni riu a rialles, ni es grata els genitals. Pel que fa al vestuari, normalment no llueix una meravellosa gorra de llop de mar i la seva indumentària, encara que uniforme, sol ser senzilla i elegant. Escoltant a aquest actuant, un té la sensació de que sap de què va el tema de la música cantada, que sap de què va el tema concret del gènere de l'havanera i, en definitiva, un té la sensació d'assistir a una actuació amb un repertori variat en melodies, ritmes i instrumentació, amb una interpretació treballada en funció del text i una harmonització, com a mínim, basada en les regles ortodoxes de la progressió d'acords. No hi ha cap "veu cantant" que destaca sobre les altres i el que arriba al públic que escolta és equilibrat i harmoniós.
Aquest actuant guanya diners i es dóna prestigi a si mateix i al gènere ..
La presència d'aquest tipus de actuant és, més o menys, d'un 10% del total.


Visita i participa en el FÒRUM DE L'HAVANERA
Tu ets el futur del gènere!


Tornar a L'Havanera

2 comentaris:

 1. Estaria d'acord en la majoria dels comentaris que contè aquest text, però em sembla, si més no, un xic atrevit arribar a donar percentatges. Eś un 10%? més o menys.

  ResponElimina
 2. Fantàstica la idea d'aquest blog. Felicitats al creador. un petó molt gran a tots i felicitats també per Cubacant . que el vostre CD i "Bella Cubana" han nascut sota el mateix zodíac !!! je je je. Petons Neus !
  Ha estat magnífic cantar a Mayorga del Campo. Quina terra i quin públic. Una abraçada i gràcies per enviar-nos aquestes energíes tan positives. Les vam rebre !!!!
  Visca l'havanera!
  Roser Ferrer-Morató
  (contradanzafusión)

  ResponElimina

I llavors, parlaren ells...