Interacció amb els Grups

Ara que s'acaba la temporada


La temporada s'ha acabat i afrontem la "preparació de la pròxima". Aquest concepte no s'ha de prendre a la lleugera el més mínim, ni deixar-lo per a més endavant, prendre un temps de descans o deixar-lo per a començaments del nou any. No. És imprescindible continuar assajant, almenys, un dia a la setmana. El procés d'evolució necessita una feina continua que permeti obtenir resultats positius en cada nova temporada:

-Aprofundir en la comprensió de la relació intèrpret-públic: el públic ha de ser el principal objectiu de la nostra feina, fins i tot, per damunt de les nostres pretensions com a artistes; el públic que segueix les actuacions d'havaneres, encara que aparentment sembli que "s'empassi tot", no és així; sap perfectament si el repertori està treballat, si està basat en oferir-li qualitat i novetat o si, simplement, és un repertori destinat a cobrir-ne una "cantada més"; aquesta sensació provoca un desinterès cap a l'intèrpret i, de retruc, un desprestigi per al gènere.

Quant més eduquem l'oïda del públic amb la novetat, varietat i qualitat dels temes, més gran serà l'apreciació que tinguin de l'intèrpret, major l'agraïment tàcit i millor la concepció que posseeixi del gènere

-Buscar nous bons temes que ens proporcionin originalitat com a intèrprets i que aportin prestigi al conjunt

-Estudiar noves instrumentacions per a les nostres noves cançons, que dotin de riquesa musical al repertori el·legit, que afegeixin sons nous que embolcallin en perfecta harmonia a l'acordió i la guitarra.

-Treballar dur la cohesió de les veus i la interpretació en funció del text cantat (entendre què diu el text); aquesta és una tasca contínua per a tot grup que valora la interpretació com a garantia de qualitat (pensem que un bon grup podria actuar, és un exemple, a "capella" i obtenir una acceptació total per part del públic oient).

-Intensificar la promoció en Internet, avui en dia l'eina més potent de comunicació, per arribar a tots els racons susceptibles de conèixer-nos.

A grans trets aquesta hauria de ser, com a mínim, la pauta a seguir en la preparació de la nova temporada, sense pressa però sense pausa, treballant amb serietat, amb la mirada posada en el futur, no en el "caché" (això s'aconsegueix amb el que acabem d'exposar), i des del respecte més sòlid envers qui ens escoltarà en els nostres concerts i discs venidors.

Salut i ànim!

HABACOMPO
Blog dels vídeos i les lletres de les millors havaneres i boleros

HABAPUBLI
Blog de Publicitat gratuïta per a artistes i grups

Add to Google

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

I llavors, parlaren ells...